biber+salcasiSalça Makinası

Titanyum Makina salça üretiminde su kullanımı %80 lere kadar tasarruf ettirme yoluna gitmektedir. Böylece hem dünya su kaynaklarını tüketmemek adına hemde üretim maliyetlerini düşmüş olmaktadır.

 

Salça makinası üretimi incelik ve detay ister. Titanyum Makina bunu en iyi yapan tek firmadır. Türkiye’de ve Dünyada bir çok referansı bulunmaktadır.

Ayrıca salça makinası ve makinaları bakımı yapmaktayız. Bunun için iletişim kısmından bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yada makina portföyümüzü ziyaret edebilirsiniz.

Kaliteli bir salça nasıl olmalıdır.

İyi kaliteli bir salça ancak, dalında tam olarak
olgunlaşmış, sağlıklı ve olabilldiğince kırmızı renkli
domateslerden elde edilebilir. Bu yüzden, salça
üretimine elverişli çeşitlerin seçilmesi hemen fabrika
civarında yetiştirilmesi zorunludur. Böylece taşımada
zarar görmemiş taze haldeki domateslerin işlenme
olanağı sağlanır. Domateslerin uzun mesafelerden
taşınması doğru değildir.
Salçanın en önemli kalite kriterlerinin başında renk
gelir. Bu yüzden domateslerin hem kabuklarının ve
hem de etinin tam olarak kızarmış olması gerekir.
Hafif yeşilli domatesler salça rengini ve aromasını son
derece olumsuz etkiler. Salçaya işlenecek domateslerin özelliği sadece renkle
sınırlı değildir. Nitekim bu domateslerin; kuru madde
ve şeker oranının yüksek, hastalık ve küflere karşı
dirençli, her tarafı aynı anda olgunlaşan ve bol ürün
veren bir çeşit olması gerekir. Ülkemizde, “sanayi tipi
domates” adı ile çeşitli domates tipleri
yetiştirilmektedir.
Domateslerde kuru madde oranı ortalama %5’dir.
Kuru madde oranı yükseldikçe salça verimi artar.
Bununla birlikte kuru madde en çok %6.5’e kadar
yükselebilir. Domateslerdeki suda çözünür kuru
maddenin yaklaşık %60’ı indirgen şekerden oluşur.

Salça makinası imaları ve üretimi